Kouzlo svíček

             V dnešní době je spěch a stres na denním pořádku. Každý den nás čeká nepřeberné množství úkolů, povinností a činností, které musíme udělat za každou cenu. Na pořádné jídlo, které jsme schopni sníst v klidu, si s bídou najdeme čas jednou denně, a to ještě v omezeném čase. Po ukončení všech povinností z práce, nastávají povinnosti doma, a tak pořád dokola, kolotoč a neustálý koloběh bez konce.

ticho, klid a odpočinek

            Poznáváte se? A kdy odpočíváte? Ve chvílích, kdy utichne dětský šramot a vaši drobečkové jdou spát? Nebo ve chvíli, kdy jdete spát? Ani jedno našemu tělu nestačí a pro regeneraci sil do dalšího dne je potřeba více, než pár hodin spánku před dalším kolotočem…

            Vždyť pokud máte děti, je možné zapojit je taky. Najít si chvíli během dne, kdy se budete všichni věnovat odpočinku. Zapomenete na čas a povinnosti, na všechnu práci, která na vás stejně počká. Protože věřte, nikdo ji za vás neudělá.

            Svíčky byly vždy symbolem klidu a pokoje. Nesou s sebou harmonii a teplo. Teplo, které může zahřát náš společně strávený čas. Harmonii, která je potřeba v každém vztahu, jak k sobě samému, tak v rodině nebo jen s partnerem či přáteli. Klid a pokoj potřebuje každá mysl, aby člověk načerpal novou sílu k dalšímu dni. Vždyť síla je potřeba nejen fyzická, ale i psychická.
chvilka odpočinku

            Postačí jen zapálit svíčku a sledovat děti, číst knížku, relaxovat ve vaně, povídat si příběhy. Možností je spousta, jen využít času a najít skulinku ve vašem nabitém programu a věnovat chvilku relaxaci a klidu.

            Svíček a jejich druhů je nekonečno. Od obyčejných a jednoduchých svíček přes barevné, voňavé nebo tvořené různými přírodninami. Stačí si jen vybrat a využít svůj čas pro sebe a své blízké. Vždyť i dříve bylo pro nás, jako děti, krásným zážitkem, když „vypnuli“ elektřinu. V té chvíli, pokud byla tma, jsme si sedli s rodiči a hráli na černou hodinku. Za světel svíček jsme seděli v kruhu u stolu nebo na zemi a rodiče nám vykládali nejrůznější příběhy, pohádky a povídačky.

            Každý potřebuje krásné zážitky, aby mohl vzpomínat s láskou. Tak proč k pěkným zážitkům nevyužít svíčku, jako prostředníka harmonie a klidu.